Поліція дізналася про наругу над пам’ятником воїнам УПА з Інтернету

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція Харкова дізналася з Інтернету, що невідомі закидали сміттям пам’ятник воїнам УПА, та встановлює особи правопорушників.

Про це повідомила прес-служба поліції Харківської області.

“Дана інформація була виявлена в мережі Інтернет 08 квітня близько 11:30”, – йдеться у повідомленні..

На місці події працювала слідчо-оперативна група.

Встановлено, що невідомі закидали пам’ятник у парку “Молодіжному” будівельним сміттям, коробками з залишками їжі, банками та іншим сміттям.

Інформація про подію зареєстрована в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Київського відділу поліції. Проводиться перевірка.

Зазначимо, що пам’ятник, щодо якого неодноразово здійснювалися акти вандалізму, знаходиться у 250 метрах від відділу поліції.

Пам’ятний знак на честь учасників Української повстанської армії у вигляді каменю на насипу встановили в Молодіжному парку члени Харківської крайової організацією Народного Руху України в 1992 році. Вночі 20 грудня 2006 року пам’ятний знак був повалений за допомогою екскаватора, відповідальність за це взяв на себе Євразійський Союз Молоді. У квітні 2013 року пам’ятний знак був знесений невідомими за допомогою важкої техніки. Замість каменю був встановлений пам’ятний хрест, який хтось спиляв в ніч на 6 лютого 2014 року. Після цього на місці пам’ятного знака встановили дошку з написом. Крім того, пам’ятник і дошку неодноразово обливали фарбою. У ніч на 9 грудня 2014 року дошку підірвали, потім вона була відновлена. Влада Харкова і області відновленням пам’ятника не займаються. Винні в більшості актів наруги над пам’ятником не встановлені, ніхто не поніс за них реальне покарання.

Як повідомляв раніше Харків Times, зранку 8 квітня мешканець Харкова Микола Мох побачив, що монумент у Молодіжному парку завалений сміттям. Обурений харків’янин написав з цього приводу пост у Facebook і додав фото.