На Донбасі загинула харківська волонтерка, кулеметниця Яна Червона

Яна Червона. 1 апреля 2019, 11:39 / Яна Червона. 1 квітня 2019 р., 11:39 Фото: Червона Яна / Facеbook

У вівторок, 2 квітня, у зоні ООС загинули відома харківська волонтерка, Яна Червона, яка останнім часом служила за контрактом у Збройних силах, та військовослужбовець Сергій Мілютін.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив президент Петро Порошенко.

“Тяжка звістка з фронту. Обстріл позицій 54 ОМБР з мінометів. Пряме влучання міни в бліндаж. Втрати. Яна Червона та Сергій Милютін загинули сьогодні від ворожої міни. Захисники України. Знав Яну як волонтера і людину веселої вдачі. Важко повірити…”, – написав президент.

“2-го квітня 2019 року близько 13.30 в районі н.п. Новозванівка-Попасна в результаті ворожого обстрілу наших позицій гаубицями 152-мм калібру збоку російських терористичних військ героїчно загинули двоє бійців Окремого штурмового батальйону “Донбас-Україна”. Старший солдат Червона Яна Михайлівна (позивний “Вєдьма”). Молодший сержант Мілютін Олександр Анатолійович (позивний “Дед”). Вічна пам’ять героям”, – повідомляє на своїй сторінці у Facebook Добровольчий батальйон територіальної оборони Донецької області “Донбас”.

Цю інформацію підтвердила також у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко

“Це Яна… сьогодні в її бліндаж влучила ворожа російська міна. Яна і її побратим загинули. У Яни залишилося двоє малих дітей – 10 і 8 років. Яна з Харкова”, – написала Геращенко.

Прес-центр штабу ООС повідомляє, що протягом доби противник 10 разів обстрілював позиції українських військових, в усіх випадках – з озброєння, використання якого заборонене Мінськими домовленостями.

Кулеметниця Яна Червона із позивним “Відьма” воювала у зоні бойових дій у складі батальйону “Донбас-Україна” з вересня 2016 року. До цього вона була активним учасником Євромайдану у Харкові та членом місцевої “Самооборони”. З початком війни на Донбасі Яна стала волонтером і збирала допомогу для бійців на фронті. Згодом вона вирішила підписати контракт зі Збройними силами.

Редакція “Харків Times” висловлює щире співчуття родині, близьким, бойовим побратимам та друзям Яни та Сергія.

Для бажаючих допомогти родині Яни: карта Приватбанку 5168 7422 3086 1985 Сергій Червоний.