У Харкові майже добу рятували кошенят з каналізаційної шахти (фото)

Фото: RedTram

Нявкання кошеняти з каналізаційної шахти багатоповерхового будинку по проспекту Академіка Курчатова, 12, вранці 29 березня почула місцева мешканка. Дівчина зателефонувала волонтерам, і вони зуміли витягнути малюка з пастки. Пізніше з’ясувалося, що в шахті залишилися ще двоє кошенят.

Про це повідомили в Facebook-спільноті “Порятунок тварин. Харків”. За словами волонтерів, ввечері того ж дня до них звернулися зі схожою проблемою. У службу зателефонувала дівчина з іншого під’їзду і розповіла, що почула писк кошеняти через стіну у ванній.

Волонтери вже знали, що їм знадобиться перфоратор, і операцію з порятунку другого кошеня провели швидко. Але піти з дому не змогли, тому що почули з-за стіни голос ще одного кошеняти.

Фото: Спасение животных. Харьков /Facebook

“Малюка побачили з горища, він сидів на рівні квартири 9 поверху. Ми збиралися діяти за схемою, але житель квартири відмовився відкривати нам двері. Довгий час намагалися дістати кошеня з горища.Але не виходило, так як малюк сидів на одному місці “, – повідомили волонтери.

Фото: Спасение животных. Харьков /Facebook

Оскільки з квартир на 8 і 9 поверхах доступу до кошеняті не було, вирішили змінити тактику і викликали другу бригаду рятувальників. Один з них зайшов в квартиру на 7 поверсі, де живе девчина, що покликакла по допомогу. Рятувальники на горищі намагалися підштовхнути малюка. І він впав з 9 поверху на 7 до рук рятувальника.

Розпочата вранці операція з порятунку малят завершилася майже через добу, в 1:30 ночі.

Фото: Спасение животных. Харьков /Facebook

Першого врятованого кошеня назвали Марією, і вона вже знайшла свою сім’ю. Залишилося двоє кошенят – хлопчик Даніель і дівчинка Ліля. Волонтери шукають для них добрих друзів.

Тих, хто хоче забрати врятованого кошеня, просять телефонувати за номером: 0954788878.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові для порятунку собаки з цуценятами підняли дві бетонні плити з теплотраси.