Злочинця з Австрії заарештовано на 40 діб

Харківський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури й заарештував на 40 діб затриманого в Аеропорту “Харків” громадянина Австрії, який знаходиться у міжнародному розшуку.

Як повідомили у прес-службі прокуратури області із посиланням на керівника Харківської місцевої прокуратури №5 Володимира Калюгу, раніше Комінтернівський районний суд Харкова вже застосував до затриманого злочинця тимчасовий арешт, але – лише на 18 діб, а не на 40, як вимагав прокурор.

“Разом із тим, згідно з практикою у галузі міжнародного співробітництва, підготовка та передача дипломатичними каналами екстрадиційних документів, як правило, займає 40 днів”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

На думку прокурорів, існують ризики подальших спроб підозрюваного сховатися від правоохоронних органів Австрії, саме тому прокуратура й звернулася до апеляційного суду.

Наразі скарга задоволена, злочинець перебуває за ґратами, і правоохоронці вирішують питання його подальшої екстрадиції.

Як повідомляв Харків Times, 11 березня 40-річний громадянин Австрії прибув до Аеропорту “Харків” на рейс «Харків-Варшава». Під час перевірки його документів спрацювала база Інтерполу, за дорученням якого іноземця необхідно заарештувати. Правоохоронці відразу ж затримали чоловіка.