На Харківщині завідувача сільським клубом купила квартиру вартістю понад 600 тисяч гривень

Фото: ato.today

Завідуюча Парасковіївським сільським клубом, яка водночас займає посаду депутата місцевої сільради, Оксана Даценко купила квартиру в Харкові за 692 тисячі 500 гривень.

Про це стала відомо з декларації про зміни в майновому стані Даценко, яку вона подала до НАЗК 22 березня.

Згідно з документом, квартиру в Харкові площею 50 квадратних метрів декларантка придбала 3 січня цього року. Але до НАЗК повідомила лише 22 березня, чим порушила встановлений законом термін. Згідно закону посадовець зобов’язан повідомити до НАПК про зміни у майновому стані протягом 10 днів. Порушників цієї норми чекає админістративна відповідальність.

Відзначимо, що про купівлю квартири завідувача клубом повідомила до НАЗК на наступний день після подання щорічної декларації за 2018 рік. В цій декларації Даценко вказала, що її річна зарплатня склала 50 тисяч 608 гривень, що  майже в 14 разів менше вартості придбаної у Харкові квартири.

Крім зарплатні декларантка вказала інші джерела доходу. Зокрема, 9 тисяч 37 гривень вона заробила за оборобку землі. Її чоловік, Микола Даценко за таку ж саму роботу отримав 16 тисяч 403 гривні. Збереження готівкою чи на банківських рахунках депутат не повідомила.

Квартира у Харкові стала третім житловом об’єктом, яким володіє сім’я Даценко. На чоловіка завідувачки сільским клубом записани два будинки загальною площею 155,6 кв.м, розташовані в сел. Парасковія Кегичівського району Харківської області. Крім того сім’ї належить 6 земельних ділянок, також розташованих у сел. Парасковія.