Суд по теракту біля Палацу спорту продовжив розгляд клопотань обвинувачених

Фото: Світанок/Facebook

20 березня Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу, внаслідок якого загинули 4 харків’ян задовольнив клопотання захисту про фототехнічну експертизу з метою ідентифікації автомобіля одного з обвинувачених.

Про це розповів адвокат Дмитро Тихоненков, повідомляє Укрінформ.

“Суд продовжив розгляд клопотань сторони захисту і, зокрема, задовольнив – раніше було три відмови – клопотання про фототехнічну експертизу для ідентифікації автомашини, яка, на думку звинувачення, перебувала поблизу місця вибуху. Експерти можуть провести таку експертизу при наявності відео з місця вибуху, а також фото та відео автомашини”, – зазначив адвокат.

За його словами, суд відмовив Тетюцькому у відведенні колегії суддів через їхні попередні відмови у проведенні комплексної судової експертизи всіх свідчень звинувачення.

“Також Тетюцькому відмовлено у проведенні лінгвістичної експертизи аудіозапису прослуховування в СІЗО, хоча це допомогло б встановити кількість співрозмовників, їхні імена, наявність будь-чиїх зізнань у скоєнні злочину. Тетюцькому відмовлено і в молекулярно-генетичній та дактилоскопічній експертизі для встановлення його відбитків пальців. Ці експертизи раніше не проводилися, й у захисту залишається можливість наполягати на їхньому проведенні вже в апеляційному суді”, – пояснив адвокат.

За його словами, суд відмовив усім трьом обвинуваченим – Тетюцькому, Дворнікову і Башликову – у витребуванні з СБУ повного відеозапису з місця їхнього затримання: “У той же час, суд долучив до справи заяву Башликова, де він доводить, що Тетюцький не міг бути в автомобілі на місці злочину”.

Чергове засідання суду призначене на 27 березня, на 11:30.

Як повідомляв Харків Times, 20 лютого у справі про теракт біля Палацу спорту суд завершив етап надання доказів стороною обвинувачення. На подальших засіданнях судді розглядають докази та клопотання сторони захисту.

Зокрема, 13 березня обвинувачені подали клопотання про експертизу представленого стороною обвинувачення диска з інформацією від операторів мобільного зв’язку “Київстар” і “МТС” щодо можливості вибуху “по телефону”. Також Тетюцкий клопотав про повторне вивчення нічного відео, на якому він нібито зображений за кермом автомобіля поблизу місця закладки вибухівки.

Як повідомлялося, 22 лютого 2015 року в Харкові під час вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченого пам’яті Героїв Небесної сотні, на місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримано харків’яни Володимир Дворніков, Віктор Тетюцкій, Сергій Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт повинні були отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув’язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину. Суд по теракту біля Палацу спорту триває вже 4 роки.