Теракт біля Палацу спорту: суд вивчив докази сторони обвинувачення

Фото: Світанок/Facebook

Фрунзенський районний суд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту, в результаті якого загинули 4 харків’ян, на засіданні 20 лютого завершив етап надання доказів стороною обвинувачення. Про це журналістам розповіла прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик.

За її словами, на засіданні сторона захисту подала два клопотання. Спочатку попросили суд про відвід прокурора, мотивуючи тим, що він приховує інформацію, яка є в матеріалах справи.

“Ні технічно, ні фізично, ні яким іншим способом це зробити неможливо, оскільки з усіма матеріалами справи перед початком слухання ознайомлюються обвинувачені і їх захист”, – пояснила Віта Дубовик.

Друге клопотання було про чергове ознайомленні з матеріалами справи. Суд відмовив у задоволенні обох клопотань.

На наступному засіданні суду, який триває вже 4 роки, захист може подати свої докази. Потім почнуться дебати, після яких можна очікувати винесення вироку.

Наступне засідання призначили на 6 березня, о 11.30.

Як повідомлялося, 22 лютого 2015 року в Харкові під час вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченого пам’яті Героїв Небесної сотні, на місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримано харків’яни Володимир Дворніков, Віктор Тетюцкій, Сергій Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт повинні були отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув’язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.