Суд заарештував 15-річного підлітка, який знімав на відео вбивство контрактника ЗСУ (доповнено)

Фото: Фокус

Чугуївський міський суд Харківської області сьогодні, 20 березня, обрав запобіжний захід для 15-річного Данила Яроша, який, за даними слідства, знімав вбивство військовослужбовця на відео.

Про це йдеться в постанові, яку зачитала суддя Світлана Оболенська.

Суд обрав для нього як запобіжний захід утримання під вартою на 60 діб без можливості внесення застави.

В ході судового засідання Ярош заявив, що його змусили знімати, а повідомляти про це в поліцію він побоявся.

Прес-служба прокуратури Харківської області повідомила, що за попередніми даними слідства, організатором убивства стала 22-річна знайома загиблого військовослужбовця. Для розправи над чоловіком дівчина залучила трьох хлопців, з якими також раніше була знайома.

“За даними, що зараз перевіряються слідчим шляхом, мотивом вбивства стало бажання наживи”, – йдеться у повідомленні.

Нібито дівчина дізналася, що військовий отримав чималу виплату на банківську картку. Вона підмовила знайомих побити солдата. Жертву заманили до лісосмуги та спочатку побили, а потім дівчина віддала наказ добити хлопця, і виконавці нанесли жертві чисельні поранення ножами.

Розправу чинили двоє старших хлопців (16 та 18 років). А наймолодший знімав фото та відео злочину.

Після вбивства потерпілого пограбували: забрали банківську картку, телефон, інші особисті речі.

Двом безпосереднім виконавцям оголошено підозру у вбивстві з корисливих мотивів на замовлення, скоєному групою осіб (п. п. 6,11,12 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу). 22-річна дівчина підозрюється в організації вбивства (ч.3 ст. 27 пп. 6,11,12 ч. 2 ст. 115 КК), а хлопець, що знімав – у співучасті (ч. 5 ст. 27 пп. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК).

Як повідомляв Харків Timesтіло військового з ознаками насильницької смерті знайшли 16 березня близько 16:10 поблизу місцевого кладовища в селищі Калугіна-Башкирівка Чугуївського району Харківської області. Загиблий був військовослужбовцем за контрактом 92-ї Окремої механізованої бригади Збройних Сил України, яка дислокується в Калугіно-Башкирівці.

У вбивстві 26-річного військовослужбовця поліцейські підозрюють трьох підлітків і 22-річну харків’янку.

19 березня Чугуївський міський суд Харківської області обрав для підозрюваного у вбивстві військового 18-річного Дениса Собченко запобіжний захід 60 діб тримання під вартою без можливості внесення застави. 20 березня суд відправив під варту без права внесення застави 22-річну Катерину Борисенко, яку підозрюють в організації злочину, а також 16-річного Максима Коломійця, якого підозрюють в участі у скоєнні злочину.