У міськраді заявляють про поліцейські перевірки виплати матдопомоги

Заступник мера Харкова Світлана Горбунова-Рубан заявила, що наразі співробітники поліції проводять перевірку законності підстав для отримання матеріальної допомоги харків’янами, які писали відповідні заяви до Харківської міської ради.

Як повідомили у прес-службі міськради, останніми днями “багато харків’ян стали дзвонити й запитувати, чому проводиться така перевірка”.

“Я звертаюся до мешканців міста з проханням не хвилюватися й спокійно сприймати ситуацію, якщо до вас у двері подзвонять, відрекомендуються співробітниками поліції та попросять відповісти на питання, чи отримували ви матеріальну допомогу від міської ради або писали заяву на її надання. Це пов’язано з тим, що Національна поліція дала доручення обласному управлінню перевірити порядок видачі матеріальної допомоги у Харкові, щоб переконатися, що вона не є підкупом виборців у зв’язку з проведенням виборчої кампанії. Це проходить по всій Україні. Тому велике прохання – відповісти на питання, які вам поставлять, пояснити, яким чином і до кого ви звернулися за матеріальною допомогою та у зв’язку із чим у вас була така необхідність”, – заявила Горбунова-Рубан.

Міськрада в особі заступника мера просить харків’ян відповісти на всі питання поліції, а співробітників правоохоронних органів – “бути делікатними, ввічливими, спокійними”.

У відділі комунікації Нацполіціі області не змогли ані підтвердити, ані спростувати інформацію, що надійшла з міськради.

Як повідомляв Харків Times, харківські слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права шляхом залякування виборців.