В агенції «Fitch» підтвердили рейтинги Харкова і повідомили прогноз

Фото: Радо Свобода

Рейтингове агентство «Fitch Ratings» (Лондон) 15 березня підтвердило рейтинги міста Харкова на рівні «В-», прогноз «Стабільний».

Про це повідомила прес-служба Харківської міської ради з посиланням на Департамент економіки та комунального майна.

Ловгострокові рейтинги дефолту емітента («РДЕ») в іноземній і національній валютах на рівні «В-» зі «Стабільним» прогнозом та короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні «В». Довгостроковий рейтинг міста за національною шкалою підтверджений на рівні «AA-(ukr)», прогноз – «Стабільний».

На думку агентства «Fitch», підтвердження рейтингів відображає хороші операційні показники і відсутність у міста боргового навантаження. Харків, як і раніше, посідає хороші позиції на тлі співставних українських міст.

Експерти «Fitch» очікують, що фінансові показники Харкова залишаться хорошими в середньостроковій перспективі з операційною маржею на рівні близько 20%. Одним із пріоритетів для керівництва міста є розвиток міської інфраструктури, зокрема, розширення ліній метрополітену, оновлення транспортного парку міста і будівництво доріг.

Рейтинги Харкова, як і раніше, стримуються рейтингами України. Будь-яка дія по суверенних РДЕ України призведе до відповідної рейтингової дії щодо рейтингів міста.