“Турбоатом” і “Електроважмаш” підписали контракт з “Укргідроенерго” на 1,27 млрд грн

Фото: kharkivoda.gov.ua

Харківські підприємства “Турбоатом” і “Електроважмаш” підписали контракт з “Укргідроенерго” на модернізацію турбін та генераторів Кременчуцької ГЕС на суму 1,27 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба Харківської облдержадміністрації.

“Контракт на виконання цих робіт промисловці нашого регіону виграли на тендерних торгах, випередивши європейських і китайських конкурентів”, – йдеться у повідомленні.

Урядовий портал повідомляє, що реконструкція дозволить підвищити експлуатаційну надійність, продовжить термін експлуатації гідроагрегатів на 40 років, збільшить потужності гідроагрегатів на 12 МВт, сприятиме екологічній безпеці. Окрім того, вона служитиме додатковим замовленням для суміжних машинобудівних та металургійних підприємств.

У підписанні документа, яке відбулося 14 березня на заводі “Турбоатом”, взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та голова ХОДА Юлія Світлична.

Голова ХОДА зазначила, що обидва підприємства за останні два роки підвищили заробітну плату в 1,7 рази.

“Зараз рівень зарплат – близько 15 тис. грн, у промислово-виробничого персоналу – майже 20 тис. грн. Це конкурентна зарплата, вона дозволяє нам утримати людей”, – повідомив генеральний директор АТ “Турбоатом” Віктор Суботін.

Він підкреслив, що в останні роки підприємство працює з прибутком – понад 3 млрд грн за три роки. За цей час “Турбоатом” реалізував продукції на 7 млрд грн.

“У нас є портфель замовлень на найближчі два роки – понад 6 млрд грн. Він збалансований – це гідрогенерація, атомні станції, теплова генерація”, – зазначив Віктор Суботін.

Так, кілька тижнів тому “Турбоатом” уклав контракт на 0,5 млрд грн з атомними станціями країни та буде постачати їм обладнання, аналогічне тому, яке раніше поставляла російська корпорація “Силові машини”. Харків’яни розробили власну конструкцію та налагодили виробництво, забравши у промисловців РФ обслуговування атомників України.