Hyundai зацікавився будівництвом метро у Харкові

Фото: Urbex Tour

Глава представництва компанії «Hyundai Corporation» в Україні Джонг Іль Рйонг висловив зацікавленість компанії в тому, щоб взяти участь в тендері по будівництву метро в Харкові, а також закупівлю рухомого складу для метрополітену.

Про це Джонг Іль Рйонг заявив під час зустрічі, у вівторок, 5 березня з першим заступником Харківського міського голови Ігорем Тереховим, повідомляє прес-служба міськради.

«Наша компанія має великий досвід роботи з такими проектами в різних країнах світу, в тому числі в тих, де використовувалися такі ж характеристики метро, ​​як в Харкові. Ми виконуємо роботу під ключ – ставимо повністю нашу систему і рухомий склад. Ми працюємо з урядом Кореї, тому хотіли б продовжувати нашу співпрацю на урядовому рівні в сфері фінансування інших міських проектів », – зазначив Джонг Іль Рйонг.

У свою чергу Ігор Терехов повідомив, що місто зацікавлене у подальшій співпраці в разі, якщо «Hyundai Corporation» виграє тендер. Він підкреслив, що, згідно з технічними умовами тендеру на закупівлю рухомого складу, це повинні бути енергозберігаючі поїзда нового покоління, оснащені асинхронними двигунами.

Як повідомлялося, проект розвитку третьої черги Харківського метрополітену передбачає будівництво 3,5 км нових тунелів в напрямку аеропорту: ст. м. «Державінська» і ст. м. «Одеська», будівництво електродепо за станцією «Перемога» і закупівлю 85 вагонів рухомого складу. Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк надав у кредит на це будівництво 320 млн євро.