Суд заарештував двох одеситів, які торгували наркотиками у Харкові

Київський районний суд Харкова заарештував двох торговців наркотиками з Одеси на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 960,5 тис. гривень за кожного.

Як повідомили у прес-службі прокуратури області із посиланням на керівника місцевої прокуратури №2 Олександра Фільчакова, молодим людям 20 і 24 років оголосили про підозру за ч. 2 ст. 307 КК (незаконне зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних речовин у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб).

За даними слідства, молоді люди приїхали до Харкова з Одеси в середині лютого, щоб попрацювати наркокур’єрами. Затримали їх під час чергової спроби заховати “закладку” з товаром.

В орендованій юнаками квартирі правоохоронці знайшли близько 1,5 кг канабісу, 0,5 кг амфетаміну, 15 гр метадону, 8 гр кокаїну, ваги та фасувальні матеріали. Крім того, була знайдена й вилучена посилка на ім’я одного із затриманих, у якій знаходилося близько 600 таблеток екстазі. Вилучили в затриманих і мобільний телефон з даними, щодо наркоторгівлі.

На даний час досудове розслідування триває, призначені необхідні експертизи. Юнакам загрожує від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як розповіли ХТ у відділі комунікації Нацполіції області, наразі всі вилучені наркотичні засоби знаходяться на експертизі.

Як повідомляв Харків Times із посиланням на відділ комунікації, у затриманих ввечері 28 лютого двох молодих одеситів “співробітники Київського відділу поліції виявили і вилучили понад 5 кілограмів наркотичних і психотропних речовин – канабіс, амфетамін, метадон, кокаїн, електронні ваги з нашаруваннями речовини порошкоподібного типу і пакети для фасування. Грошова сума вилучених наркотиків становить близько 1 мільйона 250 тисяч гривень “.