Харківський метрополітен та Антимонопольний комітет посилаються на різні накази Мінтрансу

У комунальному підприємстві “Харківський метрополітен” провели внутрішню перевірку обґрунтованості підвищення тарифу на проїзд у метро до 8 гривень у зв’язку із заявою Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про те, що до розрахунків включені витрати, не пов’язані із послугами з перевезення пасажирів.

“Підприємство провело внутрішню перевірку тарифу на економічну обґрунтованість на підставі Наказу Міністерства транспорту та зв’язку України №65 від 05.02.2001 р.«Про затвердження методичних рекомендацій щодо формування собівартості перевезень на транспорті» та не виявило порушень”, – йдеться у заяві, розміщеній на сайті КП “Харківський метрополітен”.

Однак Антимонопольний комітет, роблячи висновки про необґрунтованість тарифів, керувався зовсім не цим наказом, а значно більш пізнім документом 2007 року, та ще й зі змінами та доповненнями, внесеними до законодавства у 2008 та 2012 роках.

Харківський метрополітен заявляє, що “готовий відстоювати свою позицію у відповідних органах”. Мабуть, наступне слово – за прокуратурою області, куди тервідділення Антимонопольного комітету України передало свої висновки про необґрунтованість тарифів.

Як повідомляв Харків Times, Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України з’ясувало, що при встановленні нової вартості проїзду Харківська міськрада включила до розрахунків «витрати, не пов’язані з наданням послуг із перевезення пасажирів».