Супермаркет “Рост” не надав слідству повне відео з місця вбивства покупця – ДБР

Фото: Олександр Білка / Facеbook

Адміністрація супермаркету “Рост”, розташованого на вулиці Шевченка в Харкові, не надала слідчим Державного бюро розслідувань (ДБР), що розслідує вбивство покупця поліцейським, повне відео з місця події.

Про це повідомив на прес-конференції в Харкові директор Полтавського територіального управління ДБР Володимир Тимошко.

“Ми зробили все можливе для отримання повного відео. Нам не надали це відео. Воно є частково – це те відео, яке ви бачили в мережі Інтернет, де є два постріли. Чи хотіли ми отримати відео, яке передувало цим подіям? – так, хотіли. Ми хотіли оцінити, як розвивалися події до затримання, після затримання, і скільки був затримаий загиблий. Чи надав нам “Рост” ці відео? – ні, не надав “, – сказав Тимошко.

Він повідомив, що ДБР зверталося до суду з клопотанням про проведення обшуку в супермаркеті “Рост”, і однією з причин проведення обшуку була відмова в наданні відео. Суд задовольнив клопотання ДБР, був проведений обшук, в рамках якого були вилучені певні документи.

Тимошко зазначив, що за фактом загибелі покупця розслідуються два кримінальні провадження. Одне з них розслідує Слідчий відділ Київського районного відділу поліції Харківської області за ст. 348 Кримінального кодексу (посягання на життя працівника поліції). Друге розслідується ГБР по ст. 115 Кримінального кодексу (вбивство).

Він повідомив також, що огляд місця події виробляла Національна поліція, і ДБР деякий час не могло отримати доступ до цих матеріалів слідства. Саме у виробництві, яке веде Нацполіція, були призначені основні експертизи у справі – судово-медична експертиза трупа, судово-медична експертиза потерпілого працівника поліції, а також інші експертизи речових доказів, які були вилучені на місці події. В результаті ГБР отримало доступ до цих матеріалів на підставі постанови слідчого судді.

“Деякі питання у нас зняті після отримання документів, однак деякі залишилися. Ще буде проведено ряд слідчих дій, в тому числі експертиз”, – сказав Тимошко. Він зазначив, що робити висновки в цій справі ще рано, проте ДБР прагне завершити це розслідування як можна раніше.

Тимошко повідомив, що були допитані всі особи, які мали можливість бачити те, що відбувається в супермаркеті у відповідний час. Відносно деяких зі свідків, які були допитані, пізніше з’ясувалося, що вони в той час не перебували на місці події. “Тобто, є питання по об’єктивності показань”, – сказав він, зазначивши, що слідство дасть правову оцінку відповідним фактам.

Він не став коментувати свідчення поліцейських, що вбитий покупець перебував в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Як повідомлялося, в супермаркеті “Рост” на вулиці Шевченка 5 грудня близько 21:30 відвідувач ударив ножем працівника поліції охорони, той відкрив вогонь з пістолета. Обидва були госпіталізовані, покупець помер в лікарні.

Поліцейський, який отримав три ножових поранення, переніс операцію.