Захист Дронова готує апеляцію

Захист Геннадія Дронова, засудженого на 10 років за вироком Київського райсуду Харкова, вже готує апеляцію на вирок.

Про це заявив адвокат Дронова Сергій Перепелиця журналістам після оголошення вироку у суді, повідомляє Укрінформ.

“У принципі, ми були готові до такого вироку, однак мій підзахисний вважає його несправедливим, і ми обов’язково подамо апеляційну скаргу, вже готуємо її. Ще у судових дебатах ми просили визнати Дронова невинним, так як його вину не доведено з низки пунктів, але не отримали бажаного результату. Будемо розраховувати на апеляцію”, – зазначив адвокат.

За його словами, він не встиг вивчити тільки що отриманий текст вироку: “Коли вирок зачитував суддя, я не почув, щоб у ньому було враховано швидкість обох автомобілів, при тому, що швидкість авто Зайцевої, за твердженням експертів з Дніпра, – 106 км/годину. Ми хочемо розібратися з цим в апеляційній інстанції”.

Раніше Харків Times повідомив, що Київський райсуд Харкова 26 лютого засудив учасників ДТП з шістьма загиблими на вул. Сумській в центрі Харкова 18 жовтня 2017 Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі.

Суд також заборонив їм керувати транспортними засобами протягом 3 років і задовольнив в повному обсязі цивільні позови потерпілих.

Адвокат Зайцевої Юлія Козир заявила, що рішення про подачу апеляції на вирок суду першої інстанції буде прийнято після консультацій з її підзахисною.

Нагадаємо, аварія сталася 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова у центрі Харкова. Як встановили слідчі, Олена Зайцева за кермом Lexus рухалася вгору вулицею Сумською та проігнорувала червоний сигнал світлофора. У той же час автомобіль Volkswagen Touareg, за кермом якого перебував Геннадій Дронов, почав рух на жовтий з боку Бурсацького спуску й на перехресті в’їхав у машину дівчини. Lexus Зайцевої вилетів на тротуар та збив людей, які стояли там.

П’ятеро людей у віці від 19 до 46 років загинули на місці. Шестеро – отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла у лікарні. В ході слухання справи Зайцева вину визнала, Дронов – не визнав. Звинувачення просило для обох обвинувачених максимальний термін ув’язнення, установлений відповідною статтею – 10 років.