Сержант поліції врятував пасажирів автобуса у ДТП на Полтавському шляху

Фото: hk.npu.gov.ua

Молодший інспектор фізичної охорони батальйону №1 Управління поліції охорони у Харківській області Сергій Каріков 17 лютого врятував пасажирів рейсового автобуса “Харків – Солоницівка”, що потрапив у ДТП на Полтавському шляху.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіціі області, вчинок поліцейського так і залишився б таємницею, якби не лист від вдячних пасажирів.

Пізно увечері 17 лютого поліцейський повертався додому зі служби, коли автобус, в якому він їхав, раптом почав хаотично виляти по дорозі, а дівчина, яка сиділа поруч із водієм, закричала.

“Я кинувся на допомогу, побачив водія, який лежав без свідомості. Часу на роздуми не було і я почав зупиняти вже некерований транспортний засіб. Робив усе, що було в моїх силах, прагнув мінімізувати небезпеку для громадян”, – згадує Сергій.

Все це було досить складно, оскільки тіло непритомного водія блокувало доступ до керма, педалі гальма та замка запалювання. Крім того, починалася паніка серед пасажирів. Однак завдяки рішучим і виваженим діям, сержанту Карікову вдалося зупинити автобус, не виїхавши на смугу зустрічного руху та не врізавшись у стовп, що знаходився поруч.

Фото: Управление Патрульной полиции Харькова

Після зупинки пасажирам довелося досить обережно залишати салон, оскільки машина небезпечно нахилилася. У цей час сержант надавав першу допомогу водієві, в якого, мабуть, стався епілептичний припадок. Поліцейський перегорнув потерпілого на бік, стежив за його диханням і підтримував аж до приїзду швидкої допомоги.

Сам Каріков зазначає, що всі 19 пасажирів врятованого автобуса зуміли швидко опанувати себе та діяли спокійно й злагоджено – хтось викликав швидку, поліцію, чоловіки відкрили заклинені двері, жінки допомагали реанімувати водія.

Можливо, про вчинок сержанта охорони так і не дізналися б у Головному управлінні Нацполіціі, якби врятовані пасажири не написали листа з подякою ло Департаменту поліції охорони. Сергій Каріков працює в поліції вже 11 років, він одружений, виховує двох синів.

Як повідомляв Харків Times, 17 лютого близько 22:30 рейсовий автобус сполученням «Харків-Солоницівка» потрапив у ДТП на вул. Полтавський Шлях біля будинку 190.