Харківський міськвиконком провів засідання раніше, ніж це було анонсовано

Виконавчий комітет Харківської міської ради провів запланований раніше на 15:00 20 лютого засідання вранці того ж дня.

Про це повідомила журналістам представник прес-служби Харківської міськради, повідомив кореспондент Харків Times.

“У зв’язку з проведенням в Україні виборів і перевірками виборчих дільниць заступниками міського голови засідання виконавчого комітету Харківської міської ради було перенесено на 9:00 20.02”, – написала вона о 10:33.

Про порядок денний міськвиконкому та прийняті ним рішення на даний момент не повідомляється.

Також прес-служба не відповіла на питання, які ЗМІ були присутні на засіданні.

Журналісти ряду ЗМІ продовжують наполягати на коментарі міської влади з приводу прийнятих 19 лютого постанов суду про припинення рішення міськвиконкому про підвищення тарифів на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах.

Як повідомляв Харків Times, Окружний адміністративний суд 19 лютого призупинив дію рішень виконавчого комітета Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені та наземному електротранспорті.

6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступили в силу з 7 лютого.

Діяли до цього рішення тарифи протрималися менше року. Минулого разу міськвиконком підвищив вартість проїзду з 29 квітня 2018 року: в метро – на 25%, або на 1 гривню до 5 гривень, і в міських трамваях і тролейбусах – на 33%, або на 1 гривню до 4 гривень. Перед цим тарифи на проїзд в міському електротранспорті Харкова підвищували в березні 2017 року.

15 лютого, представники Харківського антикорупційного центру Дмитро Булах та Ігор Черняк звернулися до суду з позовами про визнення недійсними рішень про підвіщення вартості проїзду в міському електротранспорті.