У Харкові з ініціативи Олександра Грановського пройшло засідання парламентського комітету з питань науки та освіти

В НТУ “ХПІ” відбулося перше виїзне засідання комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, організоване за сприяння народного депутата Олександра Грановського. У ньому взяли участь керівник комітету Олександр Співаковський, глава підкомітету з питань дошкільної середнього та інклюзивної освіти Тарас Кремінь, члени комітету Олексій Скрипник та Іван Кириленко, представники міністерства освіти. Про це Олександр Грановський повідомив на своїй сторінці в Facebook.

“Не щораз депутати отримують можливість обмінятися думками і з ректорами всіх без винятку університетів області, і з професорськими колективами, викладачами шкіл тощо. Питання розглядалися найрізноманітніші: рекомендувати ВРУ внести зміни в закон про вищу освіту в частині системи управління вищими навчальними закладами; звернутися до комітету з питань соціальної політики в частині необхідності якнайшвидшого створення національного електронного інформаційного ресурсу зайнятості; звернутися до КМУ та рекомендувати в найстисліші терміни зробити все можливе задля утвердження і відповідного призначення голови та заступників агентства із забезпечення якості вищої освіти тощо”, – підкреслив Олександр Грановський.

Після закінчення засідання і голосування за відповідні рішення, члени комітету відвідали кілька міських навчальних закладів.

“Ми з колегами відвідали два абсолютно дивовижних за своєю якістю і змістом місця: комунальний заклад “Ясла-садок №108” Харківської міської ради та комунальний заклад “Харківський інклюзивної-ресурсний центр” Харківської міської ради. Гості були приємно здивовані рівнем професійної підготовки персоналу і технічним оснащенням відповідно. Упевнений, на жаль, не всі установи такого профілю в країні виглядають саме так, отож Харкову є чим пишатися “, – резюмував Олександр Грановський.

За словами народного депутата, вже в недалекому майбутньому буде анонсовано проведення ще одного засідання іншого профільного комітету з метою відповісти на питання, що цікавлять як харків’ян, так і жителів інших міст.

Нагадаємо, раніше в Харкові з ініціативи Олександра Грановського пройшло перше в історії виїзне засідання комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, на якому було прийнято низку важливих для галузі рішень.