Війна в Україні: 5 обстрілів, поранений один український військовослужбовець

12 лютого російські окупаційні війська 5 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі один раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Схід” окупанти обстріляли позиції українських військ в районі населеного пункту Мар’їнка зі стрілецької зброї. Також прицільний вогонь по наших позиціях вів ворожий снайпер.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник обстріляв позиції захисників України в районі 4 населених пунктів. Ворог гатив з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту хутір Вільний; зі стрілецької зброї – в районі Станиці Луганської. Поблизу селища Травневе окупанти віли обстріли з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У районі населеного пункту Богуславське стріляли з протитанкового ракетного комплексу та озброєння бойової машини піхоти БМП-2.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів.

Також у смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Схід” зранку 12 лютого зафіксовано обстріл населеного пункту Широкине з міномету калібру 82 мм, внаслідок чого міна влучила у житловий будинок. Характер руйнувань уточнюється українською стороною Спільного центру координації та контролю.

За даними розвідки, 12 лютого трьох окупантів знищено, та трьох поранено.

Як повідомляв Харків Times, 11 лютого російські окупаційні війська 12 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі вісім разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.