Від влади Харкова вимагають обмежити торгівлю тютюном та алкоголем біля шкіл

Фото: Дебет-Кредит

Представники громадських організацій Харькова звернулися до місцевої влади з пропозицією обмежити торгівлю алкоголем та тютюновими виробами біля дитячих закладів.

Петицію з таким проханням опубликовано на сайті Харківської міської ради 11 лютого. На думку авторів звернення, ситуація, коли біля шкіл та дитсадків торгують алкоголем та тютюновими виробами є неприпустимою з точки зору безпеки дітей, та пропаганди здорового образу життя.

“Оскільки вирішення питань щодо обмежень торгівлі алкоголем знаходиться у компетенції місцевої влади, вимагаємо розглянути проект рішення у Харківської раді, який обмежує торгівлю алкоголем та тютюновими виробами у радіусі 300 метрів навколо дитячих та учбових закладів. Такірішення вже прийняті у ряді міст України. Харківські діти мають буди захищені!”, – йдеться в петиції.

Щоб міськрада Харькова розглянула петицію, вона повинна набрати 5 тисяч голосів протягом 90 днів. За станом на 12.33 12 лютого під зверенням вже є 111 підписів. Залишилось 89 днів та 4 899 голосів.