У Лозовій судитимуть підприємця, що зімітував встановлення пожежної сигналізації у бюджетній установі

Фото: открытые источники

Прокуратура направила до Лозівського міськрайонного суду обвинувальний акт стосовно директора ТОВ, підозрюваного у привласненні коштів соццентру та підробленні документів (ч. 2 ст. 191 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповів керівник Лозівської місцевої прокуратури Ігор Білодід, підозрюваний очолював фірму, що займалася обслуговуванням систем безпеки. У березні минулого року він уклав договір із керівництвом територіального центру з надання соцпослуг щодо встановлення в окремих корпусах закладу пожежної сигналізації.

За даними слідства, під проектно-кошторисною документацією директор ТОВ підробив підпис інженера-проектувальника, а самі документи були складені з низкою як технічних, так і законодавчих порушень.

Обладнання, необхідне для роботи сигналізації, підозрюваний поставив до центру лише частково, монтаж також був виконаний неякісно. Тому встановлена у закладі система оповіщення про пожежу виявилася не робочою.

“Усвідомлюючи, що така ситуація може наражати на небезпеку життя великої кількості людей, директор ТОВ імітував якісне та повне виконання робіт. За такі “псевдопослуги” чоловік отримав майже 160 тис. грн”, – йдеться у повідомленні.

Якщо провина підозрюваного буде доведена в суді, йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.