Харків’янці запропонували 500 гривень за “правильне” голосування

Невідома жінка вчора, 11 лютого зателефонувала 60-річній харків’янці та запропонувала за грошову винагороду у розмірі 500 гривень проголосувати на виборах на користь певного кандидата на пост Президента України.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

Жінка відповіла відмовою та вимкнула слухавку. Більше їй дзвінків не надходило.

Слідчим Московського відділу поліції інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу (підкуп виборця, учасника референдуму). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років.

Поліцейські вживають заходи по встановленню особи правопорушника та її затримання.

На даний час харківські поліцейські розслідують три кримінальні провадження за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України за заявами, що надійшли до Індустріального, Київського та Московського відділів поліції.

Як повідомляв Харків Times, 10 лютого до Київського відділу поліції з заявою про спробу підкупу звернувся 19-річний харків’янин – невідома запропонувала йому за 500 грн проголосувати за певного кандидата.