Прокуратура домагається примусового лікування чоловіка, який погрожував вибухом на “Гоптівці”

Фото: hk.npu.gov.ua

Прокуратура направила до Дергачівського районного суду області клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно підозрюваного у неправдивому повідомленні про підготовку вибуху (ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповів керівник Дергачівської місцевої прокуратури Андрій Кравченко, 24 жовтня минулого року на поліцейському пості поблизу Міжнародного автомобільного пункту пропуску “Гоптівка” 34-річний пасажир легковика погрожував підірвати себе. Чоловік повідомив поліцейським, що має при собі вибухівку та погрожував привести її в дію. Підозрюваний нібито вирішив піти з життя та “забрати з собою всіх охочих” з релігійних мотивів.

Через ймовірну загрозу вибуху правоохоронці на кілька годин перекрили рух автодорогою.

Під час проведення досудового слідства було призначено низку експертиз, у тому числі – психіатричну. За висновками експертів, підозрюваний, як на момент скоєння злочину, так і на сьогодні, не усвідомлює своїх дій та не може керувати ними. Тому потребує застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу.

Як повідомляв Харків Times , співробітники поліції 24 жовтня, затримали чоловіка 1958 року народження, який погрожував підірвати себе в автомобілі таксі, біля міжнародного автомобільного пункту пропуску “Гоптівка” в Харківській області.

Згідно з повідомленням поліції, підозрюваний, крім літератури релігійного змісту, мав при собі велику суму грошей.