На Харківщині СБУ затримала за хабарі прикордонника

Фото: Vladislav Abdula / Facеbook

Співробітники Служби безпеки України викрили на систематичному одержанні хабарів військовослужбовця Харківського прикордонного загону.

Про це повідомив начальник прес-служби Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що військовий відділу прикордонної служби разом із колегами налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від іноземних громадян за порушення міграційного законодавства. “За винагороду у розмірі п`ять тисяч гривень зловмисник обіцяв мігрантам, які перевищили терміни перебування в України, не застосовувати до них заходи відповідного законодавчого реагування”, – йдеться у повідомленні.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) прикордоннику оголошено про підозру у скоєнні злочину.

Під час подальших слідчих дій у службових приміщеннях відділу прикордонної служби та за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили грошові кошти та інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших задіяних в оборудці осіб.

Операція із викриття зловмисника проводилася спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань за сприяння підрозділу внутрішньої безпеки Держприкордонслужби та під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону.