Війна в Україні: 9 обстрілів, один захисник України загинув, двох поранено

8 лютого російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі два рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Схід” ворог обстріляв українські позиції в районі селища Водяне з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі Павлополя окупанти гатили з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Авдіївку двічі обстріляли з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також в цьому районі зафіксовано роботу ворожого снайпера.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник обстріляв позиції захисників України в районі трьох населених пунктів. Селище Кримське тричі обстріляли з мінометів калібру 82 мм., автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі хутора Вільний вели вогонь з мінометів калібру 120 мм. та стрілецької зброї; з гранатометів – в районі селища Зайцеве.

Внаслідок підступних обстрілів російсько-окупаційних військ один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув та двоє отримали поранення.

За даними розвідки, 8 лютого, шість окупантів знищено та семеро отримали поранення.

Як повідомляв Харків Times, 7 лютого російські окупаційні війська 6 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі два рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.