У Харкові затримали росіянина з партією кокаїну та екстазі вартістю понад 2 мільйони гривень

Фото: Нацполиция Харьковской области
Фото: Нацполиция Харьковской области

D Харкові правоохоронці перекрили міжнародний канал поставки великої партії елітних наркотиків і психотропів з Нідерландів.

Поставки налагодив 40-річний уродженець Російської Федерації, що проживає в Харківській області. Він замовляв “товар” на одному з міжнародних сайтів, повідомляє прес-служба СБУ. До Україні зілля надходило під виглядом косметичних засобів за допомогою одного з поштових сервісів. Після отримання відправлень зловмисник розповсюджував наркотики по всіх регіонах України через дилерську мережу.

Зловмисника затримали під час отримання чергової бандеролі. За інформацією прес-служби Нацполіціі Харківської області, правоохоронці вилучили з незаконного обігу 6 тисяч таблеток з психотропом МДМА («екстазі») і 150 грам кокаїну. Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить понад 2,5 мільйона гривень.

Фото: Нацполиция Харьковской области

Відносно затриманого слідчі відкрили кримінальне провадження за контрабанду наркотиків і «психотропів» (за частиною 2 статті 305 КК України) та збут наркозасобів (частина 2 статті 307 КК України). Спецоперацію із затримання наркоторговця провели правоохоронці Харківської та Київської областей. Тривають слідчі дії по встановленню всіх причетних до організації контрабандного каналу наркотиків в Україну.

Як повідомляв Харків Times, співробітники СБУ та прикордонники затримали 19-річного жителя Куп’янська з великою партією марихуани. Наркотики зловмисник планував перевезти в місто Валуйки Бєлгородської області і реалізувати їх на території РФ за 12 тисяч доларів.