Підозрюваних у вбивстві трирічної дівчинки судитимуть у Куп’янську

Ізюмська місцева прокуратура направила до Куп’янського міськрайонного суду області обвинувальний акт щодо місцевої жительки та її співмешканця, підозрюваних у тортурах і вбивстві трирічної дочки підозрюваної.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

30-річну жінку та 40 річного чоловіка звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу – в тортурах, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень та вбивстві малолітньої дитини з метою приховати інший злочин.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці грудня минулого року Ізюмська місцева прокуратура затвердила зміни до підозри матері та вітчиму трирічної дівчинки, яка загинула наприкінці вересня у сел. Ківшарівка Куп’янського району області. До звинувачень у вбивстві були додані звинувачення у тортурах і нанесенні тяжких ушкоджень.

24 вересня до чергової служби Куп’янського відділу поліції надійшло повідомлення фельдшера швидкої медичної допомоги, що в селищі Ківшарівка раптово померла малолітня дівчинка. За результатами висновку судово-медичної експертизи, причиною смерті дівчинки стала закрита черепно-мозкова травма, що супроводжувалась крововиливом під оболонки речовини головного мозку, що викликав набряк головного мозку, який міг привести до порушення функцій ковтального центру головного мозку.

8 листопада матері загиблої дівчинки та її співмешканцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до від 5 до 10 позбавлення волі. Відкрите за даним фактом кримінальне провадження за п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство) з поміткою «нещасний випадок» було 6 листопада перекваліфіковане на п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).