На Валківщині судитимуть місцевого мешканця за самозахоплення майже 100 га землі

Иллюстративное фото

Прокуратура направила до Валківського районного суду області обвинувальний акт щодо 54-річного жителя району, обвинуваченого у самозахопленні землі (ч.1 ст. 197-1 КК).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області з посиланням на заступника керівника Дергачівської місцевої прокуратури Юрія Ковальова.

“Підозрюваний у квітні минулого року без будь-яких правовстановлюючих документів самовільно засіяв кукурудзою 97 га державних земель на території однієї з сільрад Валківського району”, – розповів Ковальов.

В результаті державі було завдано збитків на суму 140 тис. гривень.

За словами Ковальова, під час досудового розслідування “під страхом кримінальної відповідальності” порушник добровільно відшкодував усю суму.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або до півроку арешту.

Як повідомляв Харків Times, Харківська місцева прокуратура №6 відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем колишніми чиновниками місцевого органу виконавчої влади, які у 2009 році під виглядом відведення земель сільськогосподарського призначення передали у приватну власність два гектари лісу.