Поліцейські знайшли у мешканця області патрони, зброю та вибухівку

Співробітники Ізюмського відділу поліції області під час обшуку в будинку 62-річного мешканця села Липчанівка вилучили велику кількість боєприпасів і зброї.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіціі області, інформацію про те, що чоловік незаконно зберігає зброю, дільничні інспектори поліції отримали “під час проведення профілактичного відпрацювання району”.

Під час санкціонованого обшуку в будинку підозрюваного поліцейські виявили більше 280 патронів різного калібру, шість “предметів, схожих на вибухові пристрої”, два вибухових пристрої до гранат УЗРГМ-2, три предмети циліндричної форми, “схожих на вибухові пристрої”, дві мисливські рушниці, пістолет і “речовина, схожа на порох”.

“Під час попереднього допиту чоловік не зміг пояснити поліції мету зберігання за місцем свого проживання зброї та боєприпасів. Раніше до кримінальної відповідальності він не притягався”, – йдеться у повідомленні.

Речові докази відправлені на експертизу. Слідчий райвідділу поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами). Колекціонерові зброї та вибухівки загрожує до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, у грудні минулого року співробітники Слобідського відділу поліції затримали раніше судимого 38-річного чоловіка, в якого під час обшуку вилучили наркотики та гранату.