На вихідних поліцейські собаки упіймали п’ятьох людей із наркотиками

Фото: hk.npu.gov.ua

В ході комплексного відпрацювання регіону, яке проводиться з 21 січня, співробітники кінологічної служби Нацполіціі області зі спеціальними собаками на стаціонарних постах і в складі патрулів виявили п’ять фактів зберігання різних наркотиків.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Так, 26 січня на стаціонарному посту поліції “ХТЗ” поліцейські зупинили для перевірки автомобіль BMW під керуванням 37-річного водія.

“Під час огляду собака своєю поведінкою вказала на куртку водія. Чоловік зізнався, що в кишені його куртки знаходиться паперовий згорток із наркотичною речовиною – канабісом”, – йдеться у повідомленні.

Згорток із “травичкою” знайшов собака й у рюкзаку 21-річного пасажира автомобіля Mercedes-Benz, також зупиненого для перевірки.

А на стаціонарному посту “Пісочин” в автомобілі Hyndai Sonata пса “зацікавив” 34-річний пасажир. Під час поверхневого огляду поліцейські виявили у нього пакет із “порошкоподібною речовиною білого кольору”.

У ході відпрацювання території Холодногірського району міста собака зреагував на 19-річного харків’янина. У його одязі поліцейські знайшли пакет “із речовиною зеленого кольору рослинного походження”.

В іншого перехожого, 27 років, на якого вказав поліцейський пес, у кишені куртки виявився “шприц з речовиною, схожою на наркотичну”.

Всі вилучені речовини направлені на експертизу. За всіма фактами слідчі територіальних відділів поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Всім затриманим із наркотиками загрожує до трьох років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 23 січня на стаціонарному посту поліції на виїзді з міста в Індустріальному районі поліцейський пес виявив наркотики в автомобілі Skoda Octavia у 31-річного мешканця Харківської області.