За тиждень захворюваність на кір в області зросла на 40%

Фото: 24tv.ua

Ситуація із захворюваністю на кір у Харківській області продовжує залишатися неблагополучною. За минулий тиждень до вже хворих додалися 107 осіб, з них 42 дитини.

Як повідомили у Харківському обласному лабораторному центрі МОЗ, 54 випадки припадають на Харків, у Дергачівському районі області захворіли 16 осіб, у Валківському – 13, в Першотравневому – сім, у Харківському та Ізюмському районах – по п’ять хворих, у Краснокутському – троє, у Куп’янському – двоє та по одній людині – у Золочівському районі й м Люботин.

До вже зафіксованих спалахів захворювання додалися ще три – у загальноосвітній школі с. Перекоп Валківського району, Харківській міській поліклініці №3 та Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Три спалахи “локалізовані у межах інкубаційного періоду”, в інших тривають протиепідемічні заходи.

Як повідомляють в Центрі на сьогоднішній день питома вага тих, хто не був щеплений від кору, серед захворілих – 65,5%. З них через відмову від щеплень або відсутності даних про них – 78,3%. А 41,2% хворих отримали лише одне щеплення.

Як повідомляв Харків Times, рівень захворюваності на кір у Харківській області залишається високим. За минулий тиждень в місті й області на кір захворіли ще 77 осіб, з них 26 дітей.