Транзитні автомобілі пустять в об’їзд Лозової

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Лозівському районі заплановано будівництво об’їзної дороги навколо міста Лозова.

Про це повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Дорога дозволить розвантажити місто від потоку автомобілів, що рухаються дорогою Харків – Лозова – Павлоград. Зараз вони проїжджають центром міста.

“Протяжність ділянки – майже 2 км. Розпочнеться дорога в районі населеного пункту Панютине та завершиться в районі Новоіванівки, – розповів директор ДП “Дороги Харківщини” Ігор Турченко. – Це перше будівництво місцевої дороги в Україні після створення Дорожнього фонду. Роботи будуть розпочаті в квітні 2019 року”.

Буде продовжено капітальний ремонт дороги Харків – Лозова – Павлоград, який розпочався у 2017 році. Ремонт дороги розраховують розпочати у березні. Начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець відзначив, що для здешевлення робіт спільно з науковцями розробили проект, що передбачає три типи конструктивів: найменш зруйновані ділянки фрезеруватимуть та вкладатимуть на них новий асфальтобетон; на більш зруйнованих ділянках частково відновлять основу; на повністю зруйнованих основу замінюватимуть повністю.

Фото: kharkivoda.gov.ua
Фото: kharkivoda.gov.ua

Крім того, пріоритетними на цей рік дорожники назвали ремонти напрямків Дергачі – Козача Лопань (заплановано повне відновлення 12 км покриття); Харків – Вовчанськ, Мерчик – Краснокутськ тощо. Також уже складено перелік з 77 місцевих доріг, які відновлюватимуть коштом Дорожнього фонду в 2019 році.