Комунальні служби збирають й утилізують ялинки після свят

Фото: city.kharkov.ua

Спеціалізовані служби після новорічних і різдвяних свят збирають ялинки по місту й утилізують їх на трьох пунктах переробки в дробильних установках.

Про це повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на директора комунального підприємства “Комплекс з вивезення побутових відходів” Фазіля Аббасова.

За його словами, сьогодні, 21 січня, у зборі, вивезенні та переробці ялинок задіяні 47 одиниць техніки. Після свят комунальники вже зібрали близько восьми тисяч ялинок. Щодня вони переробляють 20-30 бункерів по 8 куб. метрів.

“Щорічно після свят ми збираємо близько 50 тисяч ялинок. З цієї кількості 40-50% віддаємо до зоопарків для травоїдних тварин, інші – переробляють. Ялинки зі змішаними відходами відвозять на полігон», – розповів директор комунального підприємства.

Також Аббасов зазначив, що кількість викинутих ялинок, за спостереженнями працівників комунальних служб, щорічно зменшується на 20-25%.

“Близько 75% харків’ян для новорічних свят встановлюють штучні дерева”, – вважають у міськраді.

Аббасов упевнений, що через п’ять років “дуже мало людей купуватимуть натуральні ялинки для святкування Нового року”. Ну, а поки що роботи з утилізації проводитимуть ще два тижні. Харків’ян просять залишати ялинки на майданчиках для збору відходів. Краще обмотати ялинки мотузкою або поліетиленом, щоб з ними зручніше було працювати.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міська рада просить мешканців міста з обережністю проходити вздовж житлових будинків, звертати увагу на бурульки над козирками під’їздів та іншими виступаючими конструкціями будівель.