Прикордонник намагався дати хабара прикордоннику

Фото: dpsu.gov.ua

Оперативні співробітники УВВБ “Схід” Держприкордонслужби України спільно зі слідчими Теруправління Держбюро розслідувань затримали заступника начальника одного з відділів прикордонної служби Харківського прикордонного загону при спробі дати хабар в сумі 300 доларів США начальнику групи внутрішньої безпеки відділу ВБ по Харківського прикордонного загону УВВБ “Схід”.

Про це повідомили в Східному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Затримання проводилося під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Харківського гарнізону.

“Зазначені кошти зловмисник передавав за нестворення перешкод при проходженні їм служби, а також за нерозкриття співробітником внутрішньої безпеки його протиправної діяльності зі сприяння невстановленим цивільним особам в незаконному переміщенні товарів через державний кордон України”, – йдеться в повідомленні.

Фото: dpsu.gov.ua

Наразі вирішуються питання повідомлення затриманого про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, в грудні Генеральна прокуратура спільно зі Службою безпеки України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою працівника Національної поліції України у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у Харкові.