На Харківщині знов очікуються снігопади – Служба автодоріг

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

До Харківської області 11 січня, знову, з південно-західної та південної частини області зайде циклон. Очікуються опади у вигляді снігу та мокрого снігу.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Харківській області.

Вдень 9 січня спостерігався сніг, який закінчився близько 13:00. Опівночі до Харківської області з боку Дніпропетровської області зайшов циклон, який приніс опади у вигляді снігу.

“У зв’язку зі снігом та поривчастим вітром, продовжували утворюватися перемети майже по всіх районах. В більш засніженому Ізюмському районі на автомобільній дорозі Сахновщина – Ізюм – КПП “Піски” працював ротор”, – йдеться у повідомленні.

Протягом доби на дорогах області працювало близько 200 одиниць спецтехніки. Для обробки доріг протиожеледними матеріалами було використано: 1112 куб. м піщано-соляної суміші та 105 тон технічної солі. Виконувались роботи з ліквідації переметів, розширення проїзної частини від снігу, а також роботи з оброблення протиожеледними матеріалами доріг державного значення.

Протягом 10 січня по області спостерігатиметься невеликий сніг, мокрий сніг. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, пориви південно-східного вітру 15 – 20 м/с. На дорогах місцями ожеледиця. Температура повітря по області: вночі -5°С – 9°С морозу, вдень від -4°С морозу до +1°С тепла;

У зв’язку з переходом температури через “0°С”, на дорогах області місцями може бути ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху і зменшить керованість автомобілем.

“У період негоди, просимо водіїв великовагового транспорту, по можливості обмежити пересування автомобільними дорогами та зачекати на майданчиках для відстою великовагового транспорту” – закликає відомство.

При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером диспетчера 336-77-00.