Проїзд автотранспорту в області забезпечено на усіх дорогах державного значення – Служба автодоріг

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Станом на 10 годину ранку 9 січня, проїзд автотранспорту забезпечено на усіх автомобільних дорогах загального користування державного значення Харківської області.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Харківській області.

Вдень 8 січня спостерігався невеликий сніг, який закінчився о 18:00. Близько опівночі до Харківської області з південної частини зайшов ще один циклон. Розпочався невеликий сніг. Поступово до 3:00 опади у вигляді снігу посилились і поширилися по всі території області. Протягом доби на дорогах області працювало 142 одиниці спецтехніки. Для обробки доріг протиожеледними матеріалами було використано: 545 куб. м піщано-соляної суміші та 4 тони технічної солі. Виконувались роботи з ліквідації переметів, розширення проїзної частини від снігу, а також роботи з оброблення протиожеледними матеріалами доріг державного значення.

Вранці, 9 січня спостерігається сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно – східний, 7 – 12 м/с. Температура повітря: вночі -6°С -11°С морозу, вдень -3°С -8°С морозу.

“Працівниками дорожніх підприємств постійно проводиться моніторинг стану проїзду, як патрульним обстеженням так і за допомогою камер спостереження. Визначені найбільш імовірні місця скупчення великовагових транспортних засобів на яких додатково чергує дорожня техніка здатна для буксирування”, – йдеться у повідомленні.

Дорожники просять водіїв великовагового транспорту у разі ускладнення погодних умов, по можливості, обмежити пересування автомобільними дорогами у період негоди, та зачекати на майданчиках для відстою великовагового транспорту.

“Шановні водії, коли дорога засніжена або покрита ожеледицею, гальмівний шлях збільшується у рази. З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтесь від ризикованих маневрувань. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху!”, – йдеться у повідомленні.

При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером диспетчера 336-77-00.