SkyUp відмовили у регулярних рейсах до Чорногорії та Албанії

Фото: etcetera.media

Державіаслужба відмовила компанії SkyUp Airlines у здійсненні регулярних рейсів з чотирьох українських міст до Подгориці (Чорногорія) та з Харкова до Тірани (Албанія). Тому лоукостер здійснюватиме польоти у цих напрямках на чартерній основі.

Про це повідомили Укрінформу у прес-службі SkyUp Airlines.

“Державіаслужба відмовила компанії SkyUp Airlines у здійсненні регулярних рейсів зі Львова, Запоріжжя, Одеси, Харкова у Подгоріцу (Чорногорія) та з Харкова в Тірану (Албанія). Дана відмова пов’язана з відсутністю зазначених маршрутів у міжурядових угодах про повітряне сполучення між країнами”, – йдеться в повідомленні.

Однак, додають в прес-службі, як і було заплановано раніше, компанія SkyUp Airlines здійснюватиме перельоти за цими напрямками на чартерній основі. Доки вказані маршрути не буде внесено до міжурядових угод для виконання регулярних рейсів і компанія отримає дозвіл на їхнє здійснення.

Як повідомлялося наприкінці грудня, лоукостер просив дозволу в Державіаслужби відкрити з 31 березня 2019 року такі нові рейси: Подгориця (Чорногорія) – Київ, Харків, Львів і Запоріжжя (зі столиці SkyUp планує літати тричі на тиждень, з трьох інших міст – двічі); Прага (Чехія) – Львів, Харків, Одеса (тричі на тиждень з кожного міста), Карлові Вари (Чехія) – Київ (тричі на тиждень); Тель-Авів (Ізраїль) – Харків (двічі на тиждень) і Тирана (Албанія) – Харків (двічі на тиждень).

27 грудня у SkyUp Airlines повідомили, що компанія доотримала призначення від Державіаслужби, на яких планували запускати свої регулярні рейси: Чорногорія (Подгориця), Чехія (Прага і Карлові Вари), Албанія (Тирана) та Ізраїль (Тель-Авів). Генеральний директор авіакомпанії SkyUp Airlines Євген Хайнацький повідомляв, що докладну інформацію про розклад та аеропорти, звідки здійснюватиметься відправка літаків за вказаним напрямком, повідомлять пізніше, оскільки наразі розробляється річна програма графіка авіакомпаній. Частина з напрямків, які отримала компанія SkyUp Airlines на засіданні комісії Державної авіаційної служби України, мають бути реалізовані вже цього літа.