Правоохоронці заочно повідомили про підозру у скоєнні подвійного вбивства громадянину Туреччини

Фото: hk.npu.gov.ua

Правоохоронці заочно повідомили про підозру у скоєнні подвійного вбивства іноземних студенток у Харкові громадянину Туреччини.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківській області.

За результатами проведених дій поліцейські встановили, що 31 грудня до орендованої загиблими дівчатами квартири приходив 20-річний хлопець, з яким одна з них раніше підтримувала близькі відносини. Згодом їх стосунки перейшли у неприязні. Попередньо поліцейські з’ясували, що між хлопцем та дівчиною стався конфлікт на особистому ґрунті.

В квартирі поліцейські виявили тіла двох 20-річних іноземних громадянок з ознаками насильницької смерті у вигляді різаних ран шиї. Раніше поліція повідомляла, що одній з дівчат було 22 роки, але, як повідомили журналістам в пресслужбі поліції, згодом поліцейські уточнили вік по документах загиблих.

Наразі харківською поліцією встановлена ймовірна причетність до скоєння подвійного вбивства 20-річного громадянина Республіки Туреччина. Йому повідомлено про підозру у скоєнні тяжкого злочину. Зловмисника буде оголошено в міжнародний розшук.

За даним фактом слідчі внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за п. 1, 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

В ході проведення огляду місця події поліцейські встановили, що з квартири зникли ноутбук, принтер та мобільні телефони загиблих. Тому слідчі кваліфікували дії зловмисника також за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 3 січня близько 9:30 в поліцію звернувся 19-річний чоловік з проханням встановити місцезнаходження його подруг, з якими він разом вчиться на другому курсі медичного факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна. Студентки з 31 грудня не відповідали на телефонні дзвінки.

Працівники поліції, які прибули за вказаною хлопцем адресою, виявили в орендованій квартирі будинку по вулиці Валентинівській тіла двох загиблих іноземних студенток з ознаками насильницької смерті.