У Харкові судитимуть киянина, підозрюваного у замаху на поліцейського (відео)

Фото: открытые источники

Прокуратура області направила до Дзержинського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 21-річного чоловіка, підозрюваного в замаху на правоохоронця.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Слідство встановило, що підозрюваний діяв разом із двома спільниками. Чоловіки заздалегідь планували розправу над харківським поліцейським, для чого приїхали зі столиці. Мотивом злочину стала професійна діяльність правоохоронця.

Кияни з’ясували усі дані про жертву: місце проживання, марку та номер автомобіля тощо. Вони вистежили поліцейського біля будинку та, скориставшись моментом, підклали під машину майора гранату. Боєприпас підозрюваний зафіксував під заднім колесом так, щоб він здетонував під час руху.

Граната вибухнула, коли правоохоронець сів за кермо та почав рух. Унаслідок події потерпілий зазнав численних травм, однак життєво важливих органів вибухова хвиля не зачепила. Основні пошкодження прийшлися на транспортний засіб.

На сьогодні на вимогу прокуратури підозрюваний перебуває під вартою. Йому інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 ст. 348, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 28 ст. 347 Кримінального кодексу (посягання на життя правоохоронця, незаконне поводження з боєприпасами та умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу за попередньою змовою групою осіб).

Матеріали стосовно інших осіб, причетних до скоєння злочину, виділені в окремі кримінальні провадження. Один з них наразі перебуває в розшуку. Стосовно іншого провадження закрито у зв’язку зі смертю – чоловік підірвався на гранаті під час скоєння розбійного нападу у Києвї.

Наразі також встановлюється можлива причетність зловмисників до аналогічних злочинів на території України.