Харків’янка та уродженець Первомайського понесуть прапор України на відкритті Олімпіади у Пекіні

Харківська фігуристка Олександра Назарова та уродженець м. Первомайський Харківської області, фрістайліст Олександр Абраменко понесуть прапор України на церемонії відкриття XXIV зимових Олімпійських Ігор у Пекіні.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Національного Олімпійського комітету України.

Олімпійський чемпіон 2018 року з фрістайлу у лижній акробатиці Олександр Абраменко зазначив, що бути прапороносцем на Олімпіаді – велика честь для спортсмена.

“Це велика честь для мене – нести прапор своєї країни, за яку виступаєш, яку славиш на кожних стартах. Я про це давно мріяв і радий, що мені доручили таку відповідальну місію. Відчуваю гордість і хвилювання одночасно”, – сказав Абраменко.

Олександра Назарова, срібна призерка юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання в танцях на льоду, також брала участь в Олімпіаді-2018 у Пхенчхані.

“Ще на зимових Іграх у Пхенчхані у 2018-му я дуже прагнула стати прапороносцем, але розуміла, що для мене це дебютні змагання такого рівня. І тому зараз я дуже щаслива розділити такий урочистий момент зі своїм колегою за командою та усією Україною”, – відзначила харків’янка.

Урочисту церемонію відкриття Олімпіади-2022 намічено на п’ятницю, 4 лютого. Щоправда, самі змагання розпочалися за два дні до офіційного відкриття. 2 лютого стартували попередні раунди в керлінгу, а 3 лютого — змагання з хокею та фрістайлу.

Під час зимової Олімпіади у Пекіні будуть проводитись змагання з 15 дисциплін у семи видах спорту. Україну на XXIV зимових Олімпійських Іграх у Пекіні представлять 45 спортсменів у 12 спортивних дисциплінах.

Усього розіграють 109 комплектів медалей. Це на сім більше, ніж у південнокорейському Пхенчхані-2018.

Нові дисципліни з’являться у бобслеї, шорт-треку, лижному фрістайлі, стрибках з трампліну та сноуборді.

Як повідомляв Харків Times, харків’яни на Олімпіаді в Пекіні представлятимуть Україну у трьох видах спорту.