Харківська велосипедистка стала віце-чемпіонкою світу

У Каїрі на чемпіонаті світу з велоспорту на треку серед юніорів харків’янка Алла Білецька завоювала “срібло”.

Про це Харків Times повідомили в Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту міськради.

Вісімнадцятирічна підопічна ЗТУ Сергія Телицина та Сергія Трофімова стала віце-чемпіонкою планети в індивідуальному спринті. У кваліфікації спринту, гіті на 200 метрів, Алла показала другий час з 24 спортсменок, подолавши дистанцію за 11.344 секунди. При цьому вихованка Харківського коледжу спорту виконала норматив Майстра спорту України міжнародного класу.

Далі більше. Завдяки високій позиції в кваліфікації, Білецька минула 1/16 фіналу й подальшу боротьбу продовжила з 1/8. На цій стадії Алла перемогла аргентинську спортсменку Валентину Луну. У чвертьфіналі за сумою двох заїздів харків’янка перевела в розряд глядачів Лару-Софію Ягер з Німеччини. В 1/2 фіналу так само в двох заїздах вона перемогла Юлію Голубкову з Казахстану.

У фіналі Алла Білецька поступилася переможниці недавнього чемпіонату Європи серед юніорок, росіянці Аліні Лисенко та стала срібною призеркою юніорського чемпіонату планети.

Цьогорічний міжнародний сезон для Алли Білецької на даному етапі найкращий у кар’єрі. Два тижні тому дівчина завоювала срібну медаль на юніорському чемпіонаті Європи в Голландії в кейрині.

Варто відзначити на юніорському ЧС-2021 ще одного харківського учасника і дебютанта світової першості Валентина Кабашного, який посів11-те місце у скретчі.

Як повідомляв Харків Times, харків’яни привезли 8 нагород з зимового Кубка України з велоспорту на треку.

У змаганнях з велоспорту МТБ в олімпійській дисципліні «крос-кантрі» харківські спортсмени посіли друге і третє місця.

Харківські велосипедисти вибороли 17 нагород на чемпіонаті України.

У червні харківська велогонщиця Алла Білецька стала срібною призеркою на змаганнях у Німеччині.