У центрі Харкова відкрили новий ТРЦ “Нікольський”

Фото: Харків Times

21 травня у центрі Харкова відбулося відкриття торгово-розважального центра Nikolsky.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення девелоперської компанії Budhouse Group, що займається реалізацією проекту.

Загальна площа торгового центру складає 106 тис. кв. м, торгова – 53 тис. кв. м. У ТРЦ Nikolsky працюють понад 150 магазинів, ресторани, кінотеатр Multiplex, боулінг, спортивний клуб Sport Life та інші об’єкти. Є двоповерховий паркінг, розрахований на 700 машиномісць.

Головним архітектором комплексу є творча архітектурна майстерня «А.В.Пашенько». Концепція і дизайн інтер’єрів були розроблені спільно з міжнародною компанією Sonae Sierra.

Загальний бюджет ТРЦ Nikolsky складає 110 млн евро. З них 53,6 млн евро – це кредитні кошти польського державного банку розвитку BGK.

Операційний директор Budhouse Group Максим Гаврюшин повідомив на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів, що вартість оренди для магазинів першої галереї складає від 40 до 80 євро без ПДВ за кв. м. Компанія розраховує на 12 млн відвідувачів ТРЦ на рік, очікуваний термін повернення інвестицій – вісім років.

У мінус першому рівні ТРЦ розташований, зокрема, супермаркет “Сільпо”, який займає площу 2,7 тис. кв. м. За словами директора з розвитку мережі «Сільпо» Андрія Шутко, це 13-й магазин мережі у Харкові та 310-й – в Україні. Оформлення магазину виконано в стилі Dieselpunk на основі фільму “Шалений Макс. У дизайні використані роботи харківських художників – графіті Гамлета Зінковського та маска Боба Бассета.

Кореспондент Харків Times повідомив, що 22 травня був відкритий підземний перехід на мінус перший рівень ТРЦ від станції метро “Майдан Конституції”. За повідомленнями у соцмережах, вже 22 травня, на другий день роботи комплексу, були евакуйовані глядачі з кінотеатру Multiplex, про причини не повідомлялося.