У Краснокутську проводили в останню путь загиблого на Донбасі Віктора Гелебранта

Фото: armyinform.com.ua

9 квітня в смт Краснокутськ Харківської області попрощалися з військовослужбовцям 92-ї окремої механізованої бригади Віктором Гелебрантом, який був смертельно поранений під час бойового чергування неподалік від селища Золоте-4 Луганської області.

Про це Харків Times з повідомлення видання Міноборони АрміяInform.

Проводити героя в останню путь прийшли сотні людей: земляки, ветерани АТО / ООС, військовослужбовці Харківського гарнізону та бойові побратими, які приїхали з фронту.

«Він прагнув бути гідним прикладом для свого десятирічного сина Радіона. Віктор завжди був і залишиться в наших серцях справжнім патріотом, який до кінця виконав свій громадянський обов’язок. Також він був хорошим другом, який може поділитися останнім. Завжди усміхнений і любив жартувати, а ще військовий профі – таким я його знав. Ми за нього обов’язково помстимося.», – розповів заступник командира механізованої роти по морально-психологічного забезпечення старший лейтенант Геннадій Ковшик.

Віктор Гелебрант був уродженцем Західної України, але в останні роки жив у Краснокутську, де у нього дружина і діти. У 2015-2016 роках Віктор служив по мобілізації, а повернувшись додому, зрозумів, що не може спокійно дивитися, як на Сході України гинуть українські воїни. У 2016 році підписав контракт з 24-ою бригадою, а в 2018 – з 92-ї. Був командиром механізованого відділення.

Увечері 5 квітня 49-річний молодший сержант 92-й ОМБр Віктор Гелебрант загинув від пострілу в голову. На заході країни залишилися батьки воїна.

Молодшого сержанта Віктора Гелебранта поховали в рідному місті. Почесною вартою біля труни загиблого стояли курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил.

В кінці церемонії прощання рідним загиблого зі словами щирого співчуття передали Державний прапор України.

Як повідомляв Харків Times, 8 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил, збройні формування РФ 15 раз порушили режим припинення вогню. В результаті обстрілу один військовослужбовець загинув. Всього з початку квітня російські окупанти і їхні найманці вбили шість захисників України.