“Зачепився крилом за землю і впав” – Таран назвав ймовірну причину катастрофи літака під Чугуєвом

Фото: Павел Пахоменко

Фахівці попередньо встановили, що причиною катастрофи військового літака АН-26 під Чугуєвом стала відмова датчика у лівому двигуні, сам двигун не відмовляв. Більш точну інформацію про причину падіння літака назвуть після розшифровки чорної скриньки.

Про це у суботу, 26 вересня, під час брифінгу на місці події розповів міністр оборони України Андрій Таран, повідомляє Харків Times.

“Попередній аналіз свідчить про те, що, скоріш за все, літак зачепився крилом за землю. Чорна скринька зараз знаходиться ще в літаку. Після аналізу інформації, яка там записана, можна буде робити якісь висновки. Зараз усе, що ми бачимо, – це наслідки. Що стало причиною, сказати важко. Попередня оцінка фахівців з льотної безпеки, що відбулося відмова якогось датчика в лівому двигуні. Більше детально зараз сказати не можемо. Треба розбиратися”, – сказав Таран.

Глава відомства уточнив, що літак 1977 року випуску. Але, за словами міністра, літак міг літати без поновлення ресурсу ще три роки.

Відновлюючи картину дня трагедії, Андрій Таран повідомив, що 25 серпня відбувалися навчальні польоти, і все йшло за планом.

“Все йшло за планом. Літак виконував тренувальні польоти для навчання курсантів. За штурвалом літака знаходилися постійно льотчик-інструктор, курсанти сідали в праве крісло для отримання навиків здійснення керування літаком”, – розповів міністр.

Він додав, що протягом вчорашнього дня літак здійснив шість благополучних зльотів і п’ять благополучних посадок.

“Він мав працювати до 23-ої години. 15 хвилин – вони взлітають, роблять коло та сідають. Тобто все шло за планом. А що саме сталося – будемо з’ясовувати”, – розповів Андрій Таран.

Фото: mvs.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, ввечері 25 вересня під Чугуєвом, не доїжджаючи близько 1 км до міста, з боку Харкова біля автотраси впав і загорівся літак.

Харківська обласна державна адміністрація заявляє про 22 загиблих при аварії військового літака ввечері 25 вересня у районі райцентру Чугуїв.

Офіс генерального прокурора заявив про початок кримінального провадження за фактом катастрофи військового літака Ан-26 під Чугуєвом увечері 25 вересня.

Створено Державну комісію для розслідування причин і обставин катастрофи військового літака.

Станом на 9:00 26 вересня було знайдено тіло ще одного загиблого під час аварії військового літака АН-26, яка сталася напередодні ввечері  поблизу райцентру Чугуїв.

Фото: mvs.gov.ua