У Харківській області підвищилася вартість проїзду на електричках

Фото: Харків Times

“Південна залізниця” за погодженням з Харківською обласною державною адміністрацією ввела нові тарифи на проїзд пасажирів у приміському сполученні.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі “Південної залізниці”.

Нові тарифи дійсні з 00 годин 22 травня, отже, проїзд на приміських поїздах, курсування яких буде відновлено з 1 червня, буде коштувати дорожче, ніж раніше.

“В Україні тарифи на проїзд у приміському залізничному сполученні регулюються місцевими органами влади. Враховуючи високий рівень збитковості приміських перевезень, Укрзалізниця не може у повному обсязі виконувати поставлені перед нею завдання: оновлення рухомого складу, виконання поточного ремонту, відшкодування збитків, які причиняють вандали та підвищення рівня сервісного обслуговування пасажирів тощо. До цього часу місцеві органи влади понад рік, з квітня 2019 року не узгоджували підняття тарифів на проїзд у приміському сполученні. Наразі, тарифи на проїзд були приведені до належного рівня. Таким чином, зазначені кошти від перевезень будуть спрямовані на утримання та поточний ремонт рухомого складу”, – йдеться у повідомленні.

Вартість повного квитка в приміському сполученні на території Харківської області становить від 8 грн на перших 5 км (раніше – 3,50 грн) і до 40 грн на 300 км (раніше – 17,30 грн.).

Проїзд для дітей віком від 6 до 14 років, як і раніше, становить 75% від вартості проїзду дорослого пасажира, а студенти так само користуються 50% пільгою згідно з чинним законодавством. Правом безоплатного проїзду користуються 18 категорій громадян (пенсіонери, інваліди, сироти, учасники бойових дій тощо).

Як повідомляв Харків Times, Південна залізниця з 1 червня відновить перевезення пасажирів у внутрішньому приміському сполученні (Харківська, Сумська, Полтавська, а також частково Чернігівська та Кіровоградська області).