Сисі повідомили про підозру у завданні державі збитків на 4,2 млн гривень

Фото: khar.gp.gov.ua

Прокуратура області повідомила про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) директору ДП “Гутянське лісове господарство” Віктору Сисі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як повідомив прокурор області Олександр Фільчаков, директор держпідприємства “не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства, яке йому було ввірене”. Внаслідок цього у Володимирському лісництві ДП “Гутянське лісове господарство” у жовтні-листопаді минулого року незаконно зрубано та вивезено понад 200 дубів. Державі було завдано збитків майже на 4,2 млн гривень.

Наразі вирішується питання про відсторонення директора держпідприємства від займаної посади та обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Згідно ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, Президент Володимир Зеленський 17 липня доручив харківським правоохоронцям припинити вирубку лісів в області. В ході наради директор ДП “Жовтневе лісове господарство” Руслан Чагаровський назвав прізвище Віктора Сиси як одного з головних організаторів масштабних незаконних порубок лісу в області.

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) 28 серпня провели обшуки за місцем проживання окремих посадових осіб ДП “Гутянське лісове господарство” та в офісах комерційних компаній. Обшук проводився, зокрема, в будинку Сиси, котрий чинив активний опір правоохоронним органам (зокрема фізичне).

Сису затримали увечері 30 жовтня за спробу дати хабара детективу Національного антикорупційного бюро України.

31 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом Спеціальної антикорупційної прокуратури попередили директора держпідприємства про підозру у пропонуванні одному з детективів НАБУ неправомірної вигоди в сумы 100 тис. доларів.

4 листопада родичі Сиси внесли заставу в 5 млн гривень, після чого він вийшов з СІЗО.

Глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер 10 січня закликав главу Державного агентства лісових ресурсів Андрія Заблоцького звільнити директора ДП “Гутянське лісове господарство” Віктора Сису.