Потерпілі від теракту вважають справедливим довічний вирок й оскаржать рішення про видачу терористів

Фото: ХарківTimes

Адвокат потерпілих від теракту біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року Олег Головков після оголошення вироку трьом терористам заявив представникам ЗМІ, що він і його підзахисні не мають ніяких претензій до самого вироку, але мають намір оскаржувати рішення про видачу засуджених як “політичне й жодним чином не пов’язане із законом”.

Про це повідомив кореспондент Харків Times від будівлі Фрунзенського суду міста, де сьогодні було винесено вирок трьом терористам.

“Ми вважаємо вирок – а саме довічне ув’язнення всім трьом обвинуваченим – таким, що відповідає і мірі провини, і мірі справедливості”, – сказав Головков.

Але що стосується заміни обвинуваченим запобіжного заходу та майбутньої видачі їх Російській Федерації у рамках обміну полоненими, Головков назвав це рішення “політичним і жодним чином не пов’язаним із законом”. Він заявив, що сторона потерпілих має намір оскаржити це рішення.

“Ми взагалі вважаємо, що ці особи не можуть підпадати під цей обмін. І ці особи не можуть бути звільнені, неможливий будь який запобіжний захід, не пов’язаний із триманням під вартою”, – вважає адвокат.

За його словами, потерпілі та родичі загиблих мають намір домагатися справедливості як в українських, так і в міжнародних судах.

“Якщо ми не знайдемо розуміння у національній системі правосуддя, будемо звертатися до міжнародних судів”, – запевнив журналістів Головков.

Як повідомляв Харків Times, колегія суддів Фрунзенського районного суду Харкова сьогодні, 28 грудня, засудила обвинувачених у теракті біля Палацу Спорту 22 лютого 2015 року Віктора Тетюцького, Володимира Дворнікова та Сергія Башликова до довічного ув’язнення із конфіскацією майна. Однак у зв’язку із “винятковими обставинами” запобіжний захід для засуджених змінено на “особисте зобов’язання”, оскільки терористів готують до обміну полоненими із Російською Федерацією.