У міськраді обговорили взаємодію міської влади та національних об’єднань

Фото: www.city.kharkov.ua

II Міжнародна конференція “Особливості взаємодії органів місцевого самоврядування, іноземних представництв та національних меншин” пройшла сьогодні, 12 грудня, у Харківській міській раді.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби міськради.

У заході взяли участь перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, керівники департаментів, представники міграційної служби, дипломатичного корпусу та іноземних представництв, національних меншин і харківських вишів.

Як повідомив перший віце-мер, сьогодні в Харкові проживають представники понад 100 національностей, зареєстровані і діють 65 національно-культурних об’єднань, з кожним з яких міська влада налагодила співпрацю.

“Сьогодні кожен третій житель міста є представником інших національностей, але при цьому всі ми – харків’яни. Міськрада тісно взаємодіє з представниками нацменшин і дипломатичним корпусом, і за цей час у нас ніколи не було ні міжнаціональних, ні релігійних конфліктів, впевнений, що так буде завжди. Міська влада завжди прагнула створити максимально комфортні умови для діяльності всіх національно-культурних товариств. З цією метою в місті було створено Громадську раду з питань міжнаціональних відносин при Харківському міському голові”, – зазначив Ігор Терехов.

Також він нагадав, що сьогодні в Харкові функціонують два генеральних консульства та 14 консульських установ різних країн. Важливість роботи цих установ підкреслила і заступник начальника управління Державної міграційної служби України в Харківській області Наталія Заєць. Вона зазначила, що в 2019 році в обласну міграційну службу з проханням надати притулок звернулися жителі понад 20 країн, в тому числі Єгипту, Ірану, Іраку, Конго, Бангладеш, Марокко, Нігерії, Сирії, Узбекистану та ін.

В рамках конференції її учасники також обговорили актуальні питання та сучасні тенденції співпраці міста з національними меншинами і намітили плани подальшої співпраці. Зокрема, за сприяння президента Асоціації “Італія-Україна” Любові Сандулович, яка також взяла участь у конференції, розглядається можливість проведення Днів Харкова в Болоньї.

Також для учасників конференції Почесний консул Грузії в Харкові Олександра Чихладзе розповіла про роботу консульства, в тому числі про тісну співпрацю міської влади та грузинської діаспори.