На Харківщині суди повертають “чорним лісорубам” автівки та зрубані дерева

Фото: hk.npu.gov.ua

З 17 липня 2019 року посилена діяльність груп швидкого реагування патрульної поліції територіальних підрозділів щодо перевірки транспортних засобів, які перевозять деревину. За фактами перевезення незаконно зрубаних дерев слідчими підрозділами розпочато 13 кримінальних проваджень за ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Про це Харків Times  повідомили у прес-службі Нацполіції області.

В результаті проведення поліцейськими перевірок транспортні засоби та деревина вилучені, слідчі звернулись до суду з клопотаннями про накладення арешту на вилучене майно. На сьогодні судами розглянуто сім клопотань слідчих, з яких три задоволено та накладено арешт на автомобіль з деревиною (Красноградський, Балаклiйський, Двурiчанський райони області). Одне клопотання – не задоволено, майно повернуто власнику (Золочівський район). Ще три – задоволені частково – автомобілі повернуто власникам, арешт накладено на деревину (два факти у Куп’янському районі та один – у Валкiвському).

Решта 6 клопотань перебуває на розгляді суду.

Загалом з початку року слідчими органами Харківщини зареєстровано 86 кримінальних проваджень за статтею «незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу» Кримінального кодексу України.

Працівники поліції продовжують здійснювати комплекс необхідних заходів з метою припинення кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконними порубками лісу на Харківщині. Хід цієї роботи перебуває на особистому контролі керівництва МВС, Національної поліції України та ГУНП в Харківській області.

Як повідомляв ХарківTimes, під час свого візиту у Харківську область 17 липня Президент України Володимир Зеленський доручив харківським правоохоронцям припинити вирубку лісів у області. Після цього відділ комунікацї Нацполіції області щодня повідомлє про затримання автівок з незаконно вирубленим лісом.

Зокрема, поліцейські виявили незаконну порубку лісу у Лозівському та Близнюківському районах. Також в Студенецькому лісництві виявили підготовлені для вивозу купи дерев. В Зачепілівському районі жителі Дніпропетровщини незаконно випилювали ясені.